0705-537812 info@adventuresaro.se

Båtarna

R.I.B står för Rigid Inflatible Boat och innebär att det är båtar med ett kraftigt V-skrov, med uppblåsbara pontoner runt om. Denna båt typ är kända för sina utmärkta sjöegenskaper. Det skarpa skrovet gör att de klyver vågorna, vilket gör att båten får en mjukare framfart även vid större vågor. Pontonerna på sidorna stabiliserar båten i sidled. Båt typerna är framtagna för snabba transporter till sjöss, ofta med stor last.

Båtarnas vikt är ganska liten, i och med pontonerna, vilket gör att båtarna får, med liten motorstyrka, höga fart egenskaper. Båtarna används av myndigheter världen över, där krav på sjösäkerhet ställs som ett måste. På senare år har dessa båttyper kommit in på den kommersiella marknaden tack vare sina sjöegenskaper och fart resurser.

Båtarna är godkända för farter upp till 65 knop i 4 meters våghöjd. Något vi inte finner vid Sveriges kuster.

Det är alltid 2 besättningsmedlemmar med på resan. Samtliga i besättningen innehar minst Fartygsbefäls utbildning, Maskinbefäls utbildning och utbildning för Handhavande av snabba fartyg, enl. Transportstyrelsens föreskrifter. Flertalet av personalen är högre utbildade än gällande lagstiftning.

Likvärdiga båtar hyrs in vid större arrangemang.

”Black Pearl”

Märke: Techno Marine C -32 OB Charter
Årsmodell: Byggd 2010 i Polen, Designad i England
Längd: 32´ ( 9,5 m)
Vikt: 1850 kg (Torrvikt)
Motorer: 2 * 300 Hk, Suzuki
Drivmedel: Bensin MK1
Topphastighet: 50 knop ++
Marschfart: 50 knop + (med gäster)
Godkänd: CE (Offshore 4 m våghöjd)
Båten är utrustad med 14 jockey säten med 3-point ryggstöd.
Båten är även utrustad med Garmin GPS, Garmin Radar, VHF, brandsläckare, förbandslåda, länspumpar, pyroteknik och livboj.